ГоловнаСвіт

Між адміністрацією Трампа і Конгресом можливе серйозне напруження, - Інститут Горшеніна

Великі торги тільки починаються.

Між адміністрацією Трампа і Конгресом можливе серйозне напруження, - Інститут Горшеніна
Фото: EPA/UPG

Напруга між Конгресом і адміністрацією Трампа буде досить серйозною, обидва табори налаштовані на боротьбу.

Про це написав директор політичних програм Інституту Горшеніна Євген Курмашов, який перебуває в США, на своїй сторінці в Фейсбук.

"Дуже багато наших співрозмовників тут, у Вашингтоні, вважають, що напруга між Конгресом і адміністрацією Трампа буде досить серйозною. При чому говорять це люди з обох таборів", - написав він.

При цьому найголовніша інтрига найближчих місяців, за словами Курмашова - це збереження в кріслі спікера Палати представників Пола Раяна, який в нинішній системі і конфігурації влади стає ключовою фігурою після президента. "На думку низки інсайдерів, з якими ми тут спілкувалися останніми днями, ключовим внутрішньополітичним питанням для Трампа буде зсув Раяна з поста і завоювання крісла спікера Хауса для більш лояльної фігури. Наші співрозмовники дуже докладно пояснювали чому Раян, якщо захоче, може перетворити президентство Трампа в одну суцільну проблему", - написав він.

Експерт вважає, що великі торги тільки починаються. "У Трампа на руках, безумовно, найкращі карти. Однак він не єдиний, у кого в запасі припасені козирі", - вважає він.

Курмашов прогнозує, що якщо Раян на наступні роки збереже свій пост, то це буде означати першу апаратну поразку Трампа. "Не смертельно, але спостерігачами і гравцями це буде сприйнято як нездатність вирішувати питання", - додав експерт.

Експерт також розповів, що ці "тертя зараз трохи згладжені публічними рукостисканнями і посмішками, але під килимом починається зовсім інша гра: Трамп зі своєю командою і Республіканська партія - це трохи різні суб'єкти з різними цілями".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram