ГоловнаСвіт

Кремль заявив про непричетність до підготовки замаху на прем'єра Чорногорії

Розслідування у справі про замах на Джукановича триває.

Кремль заявив про непричетність до підготовки замаху на прем'єра Чорногорії
Дмитрий Песков
Фото: tvc.ru

У Кремлі заявили, що Росія не брала участі в будь-яких протиправних діях щодо керівництва Чорногорії.

З такою заявою виступив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи заяви про причетність націоналістів із Росії до підготовки замаху на прем'єр-міністра Чорногорії Міло Джукановича, повідомляє "Интерфакс".

"Ми категорично заперечуємо можливість офіційної причетності до якихось спроб організації протиправних дій", - сказав Пєсков.

Він додав, що влада Чорногорії офіційно не зверталася до Росії з приводу проведення розслідування про ймовірну спробу замаху на прем'єр-міністра Чорногорії. Пєсков зазначив, що не знає, чи були такі запити до спецслужб.

6 листопада прокурор Чорногорії Мілівоє Катнич заявив, що група людей, сформована на території Чорногорії, Сербії і Росії, планувала здійснити теракт і вбити прем'єр-міністра Чорногорії Міло Джукановича для того, щоб привести до влади опозиційну партію. За його словами, організаторами планованого злочину були націоналісти з Росії. Офіційних звинувачень не висунено, розслідування триває.

Видання Danas із посиланням на джерело, близьке до сербської влади, повідомило, що із Сербії вислали кількох росіян, яких підозрюють у підготовці терактів у Чорногорії.

Наприкінці жовтня прем'єр Сербії Олександр Вучич, коментуючи плани підозрюваних організувати заворушення після виборів, сказав, що це планували зробити "за сприяння іноземного фактора". Після цього в Белград приїхав секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев. Джерело "Коммерсанта", близьке до уряду Сербії, повідомило, що візит Патрушева був пов'язаний із депортацією декількох росіян, яких підозрюють у підготовці терактів у Чорногорії.

Прем'єр Чорногорії Джуканович підтримує вступ Чорногорії в НАТО і Євросоюз. Як зазначає агентство Рейтер, політик не прагне зміцнювати взаємини із Сербією і Росією. Перед виборами він звинуватив Росію у фінансуванні опозиції для того, щоб зірвати майбутнє членство Чорногорії в НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram