ГоловнаСвіт

ФБР припинило розслідування про електронне листування Клінтон

Голова ФБР заявив, що відомство не бачить підстав для пред'явлення звинувачень Клінтон.

ФБР припинило розслідування про електронне листування Клінтон
Клинтон
Фото: EPA/UPG

Розслідування, пов'язане з листуванням кандидата в президенти від Демократичної партії Гілларі Клінтон, припинено.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Голова ФБР Джеймс Комі в листі Сенату в неділю, 6 листопада, заявив, що відомство не бачить підстав для оголошення звинувачень Гілларі Клінтон у справі про використання особистого сервера для робочого листування.

Як пише Рейтер із посиланням на своє джерело, це рішення "на цей момент закриває розслідування ФБР, пов'язане з електронним листуванням Гілларі Клінтон".

У березні 2015 року стало відомо, що Клінтон, яка займала посаду держсекретаря США з 2009-го по 2013 рік, надсилала службові листи з особистої електронної пошти, а не з урядової. Сама Клінтон стверджує, що в особистому листуванні не передавала секретної інформації. У січні 2016 року стало відомо, що на незахищеному особистому сервері Клінтон зберігалися 22 листи під грифом "цілком таємно" і 18 листів, які були надіслані президентові США Бараку Обамі. У липні ФБР не знайшло підстав для оголошення Клінтон звинувачення, і справу було закрито.

Наприкінці жовтня ФБР відновило розслідування, пов'язане з електронною поштою Клінтон. Приводом для цього послужили нові листи колишнього держсекретаря, виявлені на комп'ютері її помічниці, який вилучили раніше в рамках іншої справи. Це негативно позначилося на рейтингах Клінтон, які впали на 2,6 процентного пункта після заяви ФБР про нову перевірку. Напередодні стало відомо, що відрив Клінтон від її суперника, кандидата від республіканців Дональда Трампа, скоротився до чотирьох процентних пунктів.

Як повідомляли 4 листопада, ФБР виявило підроблені документи про Клінтон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram