ГоловнаСвіт

40 тисяч людей вийшли в Сеулі на акцію з вимогою відставки президента

Пак Кин Хе звинувачують у допуску до влади своєї подруги.

Щонайменше 40 тисяч людей вийшли в суботу в Сеулі на акцію протесту з вимогою відставки президента Пак Кин Хе. Це друга така велика маніфестація: минулої суботи в столиці Південної Кореї також пройшла багатотисячна акція протесту, відзначає BBC.

Фото: EPA/UPG

Невдоволення громадян президентом Пак Кин Хе полягає в тому, що, як з'ясувалося, вона керувала країною під впливом своєї подруги Чхве Сун Сіль. Жінки дружать з юності. У 70-х роках батько Чхве Сун Сіль, який був лідером релігійної секти "Церква вічного життя", зблизився з сім'єю Пак Кин Хе, ставши її наставником. Коли вона почала свою політичну кар'єру, Чхве Сун Сіль, імовірно, створила групу "восьми фей" - жінок, які стали неофіційними радниками президента.

У кінці жовтня 2016 року журналісти знайшли старий планшет Чхве Сун Сіль, де були чернетки промов Пак Кин Хе, які її подруга, судячи з усього, редагувала. Чхве Сун Сіль також радила президенту, які рішення приймати, і навіть як одягатися на зустрічі.

Фото: EPA/UPG

Свій вплив на президента Чхве Сун Сіль використовувала, щоб чинити тиск на приватні компанії, які пожертвували близько 69 мільйонів доларів у фонди, якими вона управляє. Крім того, її дочка змогла вступити до престижного жіночого університету Іхва.

Чхве Сун Сін була арештована в четвер, їй пред'явлені звинувачення в шахрайстві і зловживанні владою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram