ГоловнаСвіт

Смерть екс-міністра друку Росії в США визнали нещасним випадком

За даними правоохоронців, п'яний Лесін в номері готелю впав і вдарився головою.

Смерть екс-міністра друку Росії в США визнали нещасним випадком
Михаил Лесин
Фото: crimerussia.ru

Влада США закрила розслідування у справі про смерть колишнього міністра друку Росії Михайла Лесіна, визнавши її нещасним випадком.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За даними поліції і прокуратури, оприлюднених 28 жовтня, у висновку про смерть Лесіна йдеться, що вранці 4 листопада 2015 року прийшов до вашингтонського готелю після декількох днів постійного вживання алкоголю. В номері готелю Лесін впав і вдарився головою.

Слідчі встановили, що в номері Михайло Лесін був один.

10 березня управління головного судмедексперта Вашингтона повідомило, що причиною смерті Михайла Лесіна восени минулого року в США стали тупі травми голови.

Тіло Михайла Лесіна виявили 5 листопада 2015 року в номері вашингтонського готелю Dupont. Тоді повідомлялося, що, за попередніми даними, ознак насильницької смерті не було.

Смерть російського чиновника, давнього близького соратника президента Володимира Путіна, викликала припущення, що Лесіна убито після того, як він запропонував свою допомогу ФБР США.

У 1999-2004 роках Лесін обіймав пост міністра у справах друку, телерадіомовлення і засобів масових комунікацій. У 2004-2009 роках був радником президента Росії, займався питаннями розвитку ЗМІ та інформаційних технологій. З 1 жовтня 2013 року по 12 січня 2015 року очолював "Газпром-медіа холдинг".

Як повідомлялося, в грудні 2014 року голова російського медіахолдингу "Газпром-Медіа" Михайло Лесін звільнився через сімейні обставини. З чуток, рішення про відставку приймав особисто президент РФ Володимир Путін. Як відзначав Forbes, Лесін останній рік вів себе як міністр у справах друку і багато нажив ворогів своєю активністю.

У "Газпром-Медіа" входять телеканали НТВ, ТНТ, "П'ятниця", 2х2, ТВ3, супутниковий оператор "НТВ-Плюс", радіостанції "Ехо Москви", "Авторадіо", Сіті-FM, відеосервіс RuTube та інші ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram