ГоловнаСвіт

У Туреччині затримали племінника і племінницю Ґюлена

Родичів проповідника підозрюють у використанні програми для смартфона Bylock, яку використовували учасники спроби держперевороту.

У Туреччині затримали племінника і племінницю Ґюлена
Фетхуллах Гюлен
Фото: EPA/UPG

У турецькому Ізмірі за підозрою у зв'язках з організацією FETO затримали племінника і племінницю проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого турецький уряд вважає організатором спроби військового перевороту в липні.

Про це повідомляє агентство DHA.

FETO у Туреччині вважають терористичною організацією "фетхуллістів".

Хусейна і Бушру Ґюленів також підозрюють у використанні програми для смартфона Bylock, яку використовували учасники спроби держперевороту.

Раніше в Ізмірі затримали брата Фетхуллаха Ґюлена Кутбеттіна. Його заарештували в будинку родича після того, як він повернувся в Туреччину із закордонної поїздки. У нього вдома під час обшуків поліція знайшла багато книг його брата.

Турецькі правоохоронні органи розшукували його за підозрою в причетності до діяльності терористичних угруповань.

Спроба військового перевороту сталася в Туреччині в ніч з 15 на 16 липня. У результаті загинули понад 200 осіб. Близько 30 тис. підозрюваних були затримані, понад 50 тис. осіб були звільнені.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган назвав організатором перевороту Ґюлена. Сам проповідник, який перебуває у США, ці звинувачення відкидає. У вересні Туреччина скерувала США запит на арешт Ґюлена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram