ГоловнаСвіт

Голова Нацрозвідки заявив про наявність доказів причетності РФ до атак на сервери організацій США

Російські офіційні особи відкидають звинувачення американської сторони.

Голова Нацрозвідки заявив про наявність доказів причетності РФ до атак на сервери організацій США
Джеймс Клеппер
Фото: tyt.by

Голова Національної розвідки США Джеймс Клеппер заявив, що американські спецслужби мають у своєму розпорядженні необхідні докази причетності Росії до атак на сервери американських політичних організацій, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Якщо ви бачили нашу заяву, ви погодитеся з тим, що вона була досить незвичайною. Ми б не зробили її, якби не були серйозно впевнені. Я не буду обговорювати доказову базу, що лежить в основі, але коли ми стверджуємо, що в чомусь  впевнені, я думаю, це свідчить само за себе", - заявив він, виступаючи в четвер на зустрічі Альянсу з розвідки і національної безпеки.

За словами Клеппера, однією з причин того, чому спецслужби довго чекали перед публікацією заяви, було їх бажання переконатися, що у них достатньо доказів - "як речових, так і інших".

При цьому він зазначив, що заява "була головним чином адресована американському електорату, а не будь-якій іноземній державі".

На початку жовтня Міністерство внутрішньої безпеки США і Нацрозвідка звинуватили Росію в навмисному зломі поштових серверів американських громадян і політичних організацій з метою втручання у виборчий процес в країні. Джеймс Клеппер тоді заявив, що Росія намагається впливати на вибори в інших країнах ще з 1960-х років. Російські офіційні особи відкидають всі звинувачення американської сторони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram