ГоловнаСвіт

ЄС повинен знайти нові засоби впливу на агресивну Росію, - євродепутат

"Росія на сьогодні порушила всі міжнародні угоди і норми міжнародного права".

ЄС повинен знайти нові засоби впливу на агресивну Росію, - євродепутат
Фото: ruskpp\Depositphotos

Захід не може повернутися до звичного рівня відносин з агресивною Росією.

Про це заявив депутат Європарламенту від Великобританії Чарльз Теннок на міжнародній конференції "Мінські домовленості: відносини ЄС-Росія і роль санкцій", повідомляє "Укрінформ".

"Ми не повинні забувати таку поведінку і не можемо, на мою думку, повернутися до звичної співпраці з Росією", - сказав європарламентарій, нагадавши, що в результаті російської агресії в бойових діях за відновлення територіальної цілісності України загинуло близько 3000 українських військовослужбовців.

Теннок також нагадав попередні висновки розслідування відповідальності Росії за катастрофу літака рейсу МН-17, зазначивши, що за це ще ніхто не був покараний.

"Для мене очевидно, що Москва не дозволить притягнути винних до кримінальної відповідальності", - зазначив британський політик.

Крім того, депутат нагадав про бомбардування гуманітарного конвою в Сирії, яке здійснила російська авіація.

"Згідно з міжнародним правом, це є військовим злочином. Отже, всі ці факти треба враховувати, коли мова йде про продовження економічних санкцій проти Росії", - підкреслив Теннок.

НБУ заборонив російські платіжні системи

Росія на сьогодні порушила всі міжнародні угоди і норми міжнародного права, додав він.

На думку парламентарія, ЄС повинен розробити нові заходи впливу на агресивну Росію.

Зі свого боку, депутат Ребекка Хармс висловила переконання, що Євросоюз має бути рішучішим і послідовним у своїй санкційній політиці щодо Росії, поєднуючи її з дипломатичними зусиллями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram