ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Навальний повідомив про отримання фондом доньки Путіна $14 млн

Очолюваний Тихоновою фонд бере участь у проекті створення в МДУ технологічної долини.

Навальний повідомив про отримання фондом доньки Путіна $14 млн
Катерина Тихонова
Фото: kashin.guru

Фонд "Иннопрактика", очолюваний, можливо, донькою президента РФ Володимира Путіна, у 2015-2016 роках отримав за рахунок держконтрактів і цільових внесків 877 млн рублів (близько $14 млн).

Про це пише голова Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Олексій Навальний на своєму сайті.

За даними ФБК, за два роки фонд Тихонової виграв конкурсів у держкомпаній на 451,6 млн руб. Зокрема від "Роснефти" "Иннопрактика" отримала 179 млн рублів, "Транснефти" - 221 млн, компанії "Росатом" - 59 млн.

Крім того, як цільові внески 2015 року фонд отримав 425 млн рублів.

Навесні 2016 року повідомляли, що витрати фонду "Национальное интеллектуальное развитие" (НИР), який працює під брендом "Иннопрактика", у 2015 році зросли на 46% і склали близько 411,5 млн руб. У 2014 році фонд витратив 281,6 млн руб, у 2013 році - 65,3 млн рублів.

В опікунську раду "Иннопрактики" входять такі бізнесмени, як голова "Роснефти" Ігор Сєчин, генеральний директор компанії "Ростех" Сергій Чемезов, голова правління "Газпромбанку" Андрій Акімов, основний власник НОВАТЭК Леонід Міхельсон і голова "Сибур" Дмитро Конов.

Фонд "Национальное интеллектуальное развитие" бере участь у проекті створення в МДУ технологічної долини. За даними РБК, девелоперський проект оцінюють не менше ніж у 110 млрд рублів.

Нагадаємо, в березні повідомляли, що донька Путіна і родичі Аліни Кабаєвої отримали житло від партнера Ротенберга.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram