ГоловнаСвіт

Заступником генсека НАТО вперше стала жінка

Роуз Геттемюллер замінила на цій посаді Александра Вершбоу.

Заступником генсека НАТО вперше стала жінка
Роуз Геттемюллер
Фото: nato.int

Американська дипломат Роуз Геттемюллер призначена заступником генерального секретаря НАТО Єнса Столтерберга.

Про це повідомляють на сайті НАТО.

Геттемюллер замінила на цій посаді Александра Вершбоу, який працював в Альянсі з 2012 року. Вона обіймала посаду заступника держсекретаря з контролю над озброєннями і міжнародної безпеки в Держдепартаменті США.

Також вона працювала помічником держсекретаря в Бюро контролю над озброєннями і була головним представником нового договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь з Росією.

До приходу в Держдепартамент США Геттемюллер займала керівні посади в Департаменті енергетики. Крім того, вона також працювала в Московському центрі Карнегі та Міжнародному інституті стратегічних досліджень у Лондоні.

"Я радий оголосити про призначення Геттемюллер заступницею генерального секретаря НАТО. Вона має багатий досвід у галузі міжнародної безпеки", - написав Столтенберг у своєму мікроблозі Twitter.

Фото: twitter.com/jensstoltenberg

Нагадаємо, раніше Геттемюллер заявила про готовність вести консультації з Росією щодо методів утилізації плутонію. Вона також нагадала про позицію США в питанні антиросійських санкцій - їх не планують скасовувати до повного виконання Мінських угод і повернення Криму Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram