ГоловнаСвіт

Колишній канцлер ФРН Шредер очолив "Північний потік-2"

Друг Путіна отримав нову посаду в "Газпромі".

Колишній канцлер ФРН Шредер очолив "Північний потік-2"
Фото: EPA/UPG

Колишній канцлер ФРН Герхард Шредер очолив раду директорів компанії Nord Stream 2 AG, створену для будівництва газотранспортної системи "Північний потік - 2".

Про це пише Tagesspiegel із посиланням на прес-секретаря Nord Stream 2 AG.

Він же керував консорціумом першого "Північного потоку", де його зарплата становила 250 тис. євро.

Шредер - друг президента Росії Володимира Путіна.

Nord Stream 2 AG - компанія, створена для планування, будівництва і подальшої експлуатації газопроводу "Північний потік - 2". Штаб-квартира компанії розташована в місті Цуг, Швейцарія. Nord Stream 2 AG на 100% належить Gazprom Gerosgaz Holdings B.V. - дочірній компанії ПАТ "Газпром", яка зареєстрована в Нідерландах.

Російський "Газпром" 4 вересня 2015 року підписав з європейськими енергокомпаніями зобов'язувальну акціонерну угоду про будівництво газопроводу "Північний потік-2". Підписання не анонсувалося до останнього моменту. "Газпром" буде володіти контрольним пакетом, німецькі E.On і Wintershall, австрійська OMV і англо-голландська Shell отримають по 10%, французька Engie - 9%.

"Північний потік-2" - проект будівництва газопроводу потужністю 55 млрд кубометрів з Росії до Німеччини через Балтійське море. Передбачається, що маршрут дном моря, а також точка входу в газотранспортну систему Німеччини в Грайфсвальді будуть ті самі, що й у першого Nord Stream, запущеного 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram