ГоловнаСвіт

Саакашвілі має намір повернутися в Грузію разом з Деканоїдзе

Колишній президент впевнений в перемозі своєї партії на майбутніх виборах.

Саакашвілі має намір повернутися в Грузію разом з Деканоїдзе
Фото: http://rustavi2.com/

Екс-президент Грузії, голова Одеської обладміністрації Михайло Саакашвілі заявив, що збирається повернутися на батьківщину, якщо його партія переможе на майбутніх виборах. Він бачить голову Національної поліції України Хатію Деканоїдзе на посаді майбутнього голови МВС Грузії.

"Я дійсно збираюся повернутися в Грузію і захистити інтереси результатів виборів", - заявив Саакашвілі в Нью-Йорку під час зустрічі з прихильниками партії "Єдиний національний рух".

"Це питання не вирішене з членами партії, оскільки партія в кінцевому підсумку сама повинна все вирішити, але я, наприклад, привіз би Хатію Деканоїдзе в Грузію і призначив би міністром внутрішніх справ", - додав Саакашвілі.

Виступ колишнього президента Грузії транслювала телекомпанія "Руставі 2".

Нагадаємо, Саакашвілі покинув Грузію відразу після інавгурації нового президента в 2013 році. Головна прокуратура Грузії висунула йому звинувачення за трьома кримінальними справами. Саакашвілі оголошено у внутрішньодержавний розшук.

Парламентські вибори в Грузії пройдуть 8 жовтня 2016 року.

За даними соцопитування компанії GFK, за "Єдиний національний рух" готові проголосувати 26% виборців, за правлячу "Грузинську мрію" - 25,4%. Виборчий бар'єр долають також "Лейбористська партія" - 3,8% і "Вільні демократи" - 3,6%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram