ГоловнаСвіт

Латвія чекала звільнення від окупації 50 років, Крим повернеться в Україну раніше, - посол

Досвід країн Балтії є для українців нагадуванням, що ніколи не слід опускати руки.

Латвія чекала звільнення від окупації 50 років, Крим повернеться в Україну раніше, - посол
Фото: www.comeeu.com

Латвія чекала звільнення від окупації 50 років, Крим повернеться в Україну раніше.

Таке переконання сказав посол України в Латвії Євген Перебийніс в ексклюзивному інтерв'ю LB.ua.

"Я переконаний, що нам не доведеться чекати 50 років до того часу, коли Крим повернеться під контроль України, а досвід наших балтійських друзів має бути для нас лише нагадуванням, що ніколи, навіть в найскладніших ситуаціях, не слід опускати руки", - сказав посол.

Він розповів, що в країнах Балтії багато людей, які пережили окупацію СРСР і, на відміну від багатьох країн Західної Європи, не просто розуміють ситуацію, в якій сьогодні опинилася Україна, "а відчувають її, якщо хочете, на генетичному рівні".

"Коли мова заходить, наприклад, про Крим, то латиші говорять - ми 50 років, з 1940 до 1990 року чекали звільнення від окупації, тому і Крим обов'язково повернеться до складу України, рано чи пізно", - сказав посол.

Офіційна позиція Латвії полягає в тому, що її перебування в складі Радянського Союзу - це був період окупації. Більшість західних держав ніколи не визнавала того, що балтійські держави входили в СРСР - вони вважали їх незалежними державами, тимчасово окупованими Радянським Союзом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram