ГоловнаСвіт

Двоє людей врятувалися з безлюдного острова завдяки напису SOS на піску

Знак лиха помітили американські військові.

Двох людей урятували в п'ятницю, 26 серпня, з безлюдного острова в Тихому океані завдяки напису SOS на піску. Про це повідомляють на сайті берегової охорони США.

Фото: uscgnews.com

Позаминулої середи, 17 серпня, два жителі Мікронезії вирушили на 5-метровому човні з острова Вено на Таматам, розташований приблизно за 260 кілометрів на захід, але до місця призначення вони не прибули. Їхній човен сів на мілину на одному з безлюдних островів. Потерпілі провели на ньому тиждень - з обмеженими ресурсами і без рятувального спорядження.

24 серпня танкер, який пропливав повз острів, зауважив світлові сигнали, які подавали люди, котрі зазнали катастрофи, і повідомив про них берегову охорону США (неподалік розташована американська територія Гуам).

Наступного дня під час обльоту території на літаку військові помітили напис на піску. Ще через день катер берегової охорони забрав моряків з острова.

Фото: uscgnews.com

Нагадаємо, що аналогічний випадок у Мікронезії стався у квітні. Тоді троє чоловіків, яких змило хвилею, зробили напис HELP ("допоможіть") з кокосового листя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram