ГоловнаСвіт

Вищий адміністративний суд Франції скасував заборону на носіння буркіні

Рішення суду є обов'язковим для всіх міст і регіонів Франції, які ввели заборону.

Вищий адміністративний суд Франції скасував заборону на носіння буркіні

Вищий адміністративний суд Франції скасував заборону на носіння на пляжах буркіні - купального костюма для мусульманок, що повністю закриває тіло відповідно до норм ісламу.

Про це повідомляє Associated Press.

Група правозахисників оскаржила заборону на цей вид купального костюма, введений, зокрема, в місті міста Вільнев-Лубе (Villeneuve-Loubet), розташованому на французькій Рив'єрі. AP відзначає, що рішення Вищого адміністративного суду є обов'язковим для всіх міст і регіонів Франції, які ввели це обмеження. Їх число вже перевищило 30.

Судові слухання пройшли в четвер, і під час них супротивники заборони наполягали на тому, що це рішення місцевої влади порушує фундаментальні права людини і сприяє поширенню ісламофобії.

Їхні опоненти наполягають на тому, що буркіні не тільки є символом гноблення і утисків жінок, але і викликає занепокоєння у європейців у зв'язку з цілою серією терактів, здійснених ісламськими екстремістами.

Раніше екс-президент Франції Ніколя Саркозі, який має намір балотуватися на цей пост і в 2017 році, заявив, що в разі обрання введе заборону на буркіні на території всієї країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram