ГоловнаСвіт

Агентство нацбезпеки США стало жертвою хакерів, - ЗМІ

За публікацією надсекретних шпигунських кодів АНБ може стояти Росія.

Агентство нацбезпеки США стало жертвою хакерів, - ЗМІ

Агентство національної безпеки (АНБ) США,  що активно займається кібершпіонажем у всьому світі, само стало жертвою хакерів, повідомляє Німецька хвиля.

За повідомленням американських ЗМІ, невідома досі група Shadow Brokers виклала в інтернеті надсекретні комп'ютерні програми, які використовувалися АНБ для незаконного проникнення в мережі урядів іноземних держав.

Ці програми були розроблені в 2013 році і, очевидно, викрадені вже тоді. Колишні співробітники АНБ в інтерв'ю газеті The Washington Post підтвердили, що софт справжній. Едвард Сноуден, також колишній програміст АНБ, який отримав притулок у Росії після скандальних викриттів діяльності американських спецслужб, припустив, що за публікацією шпигунського софта може стояти Москва, проте не надав будь-яких доказів своїх слів.

Публікація програмних кодів може мати "тяжкі наслідки для шпигунських операцій АНБ", а також для безпеки комп'ютерів урядів і підприємств у США та інших державах, зазначає газета The Washington Post. За даними іншого американського видання The New York Times, програми Epicbanana, Buzzdirection і Egregiousblunder використовувалися АНБ для таємного проникнення в комп'ютерні мережі в Китаї, Ірані і Росії.

Нагадаємо, США допускають введення нових санкцій проти Росії через злом комп'ютерів Демократичної партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram