ГоловнаСвіт

Обвинувачення вимагає довічного ув'язнення для російського солдата у справі про вбивство в Гюмрі

Судове засідання на прохання захисту Пермякова відбудеться наступного тижня.

Обвинувачення вимагає довічного ув'язнення для російського солдата у справі про вбивство в Гюмрі
Валерий Пермяков
Фото: vk.com

Звинувачення попросило засудити до довічного російського військовослужбовця Валерія Пермякова, обвинуваченого в убивстві сім'ї із семи осіб у вірменському місті Гюмрі.

Про це повідомляє "Интерфакс". Після цього судове засідання на прохання захисту перенесли на тиждень.

Валерію Пермякову пред'явлено звинувачення за трьома статтями КК Вірменії: вбивство двох і більше осіб з особливою жорстокістю, розбійний напад із застосуванням зброї і спроба незаконного перетину кордону.

12 січня 2015 року у вірменському місті Гюмрі вбили сім'ю Аветисянів із шести осіб, пізніше в лікарні помер від отриманих поранень півторарічний хлопчик. У скоєнні злочину підозрюють російського військовослужбовця Валерія Пермякова, який служив на 102-й російській військовій базі. Його затримали під час спроби перейти турецько-вірменський кордон.

У серпні 2015 року російський гарнізонний військовий суд у Гюмрі засудив Пермякова до 10 років позбавлення волі за дезертирство, розкрадання і незаконне носіння зброї. Цю справу виокремили з основної, звинувачення в убивстві розглядають окремо.

Родичі сім'ї Аветисянів також звернулися до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) з позовом проти Росії. Вони вимагають від Росії компенсації моральної шкоди в розмірі €450 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram