ГоловнаСвіт

У Лос-Анджелесі поліція застрелила 14-річного латиноамериканського підлітка

За словами свідків, молодик кілька разів вистрілив у поліцейських з пістолета

У Лос-Анджелесі поліція застрелила 14-річного латиноамериканського підлітка
Фото: theweek.co.uk

У Лос-Анджелесі поліцейські застрелили 14-річного латиноамериканського підлітка, який намагався від них утекти.

Про це повідомляє CNN.

Інцидент стався на східній околиці міста ввечері у вівторок, 9 серпня. Правоохоронці, які розшукували вандалів, помітили двох хлопців, один з яких одразу кинувся втікати. Поліцейські почали погоню.

За словами свідків, молодик вихопив пістолет і кілька разів вистрілив у поліцейських. Правоохоронці відкрили вогонь у відповідь. Утікач - латиноамериканський підліток на ім'я Джессі Джеймс Ромеро - був убитий на місці. Поруч з його тілом виявили заряджений пістолет, який скерували на експертизу. Крім того, перевірять відеокамери, встановлені на формі поліцейських.

Другого хлопця, який послухався вимоги поліції зупинитися, відпустили після допиту. Ніхто з поліцейських не постраждав.

Останнім часом поліцію в США звинувачували в необґрунтованому застосуванні зброї. Це призвело до протестів у Фергюсоні, штат Міссурі, в листопаді минулого року. Люди, не задоволені тим, що суд відмовився притягувати до відповідальності вбивцю 18-річного чорношкірого підлітка Майкла Брауна, підпалили автомобілі, в тому числі і поліцейські машини. Акції протесту також пройшли у Вашингтоні, в Чикаго, Сіетлі, Бостоні, у Філадельфії і Лос-Анджелесі.

У ніч на 8 липня 2016 року в Далласі під час демонстрації проти поліцейського свавілля було відкрито стрілянину по групі вартових порядку. Троє співробітників загинули на місці, двоє пізніше померли в лікарні. Ще шість поліцейських отримали поранення. Підозрюваного в нападі ліквідували за допомогою робота.

17 липня трьох поліцейських убили в місті Батон-Руж, ще семеро правоохоронців отримали поранення, один з них перебуває у тяжкому стані. Стрільця вбили. Організатори розстрілів у Далласі і Батон-Ружі Мікі Ксав'єр Джонсон і Гевін Лонг мстили за свавілля поліції проти чорношкірого населення США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram