ГоловнаСвіт

У Єревані загарбники будівлі поліції взяли в заручники 4 лікарів

Правоохоронні органи Вірменії домагаються звільнення лікарів шляхом переговорів

У Єревані загарбники будівлі поліції взяли в заручники 4 лікарів
Архив
Фото: azatutyun.am

Загарбники будівлі поліції і внутрішніх військ у Єревані взяли в заручники лікарів, які прибули на місце для надання допомоги пораненим.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Як вже повідомлялося, на території полку, за словами членів збройного угруповання, є двоє поранених. Правоохоронці закликали їх надати можливість для надання медичної допомоги, однак отримували негативну відповідь. Шпиталізувати поранених закликали також їхні рідні", - розповіли у прес-службі поліції Вірменії.

Однак потім члени угруповання почали вимагати лікарів, повідомивши, що стан поранених важкий. Коли лікарі прибули на місце, їх взяли в заручники.

"Правоохоронці вживають заходів для звільнення лікарів, які опинилися в заручниках, шляхом переговорів", - додали у відомстві.

Повідомляється, що в заручниках перебувають четверо лікарів.

У ніч на середу двоє членів збройного угруповання, яке захопило патрульно-постовий полк поліції у Єревані, Гагік Єгіазарян та Арам Акопян, здалися владі.

23 липня загарбники звільнили останніх заручників - заступника голови поліції Вірменії Вардана Єгіазаряна і заступника начальника поліції Єревану Валерія Осипяна.

Заручників утримували в будівлі майже тиждень. Озброєна група захопила поліцейський відділок вранці в неділю, 17 липня. Члени угруповання вимагали звільнити заарештованого опозиціонера Жирайра Сефіляна і повідомили про плани влаштувати збройне повстання, щоб змінити ситуацію у Вірменії.

Під час захоплення був убитий полковник поліції Артур Ваноян, ще четверо поліцейських отримали вогнепальні поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram