ГоловнаСвіт

Березовського посмертно визнали "безнадійним банкрутом"

Борги перевищують статок

Березовського посмертно визнали "безнадійним банкрутом"
Фото: EPA/UPG

Британський суддя Річард Арнольд назвав покійного російського бізнесмена Бориса Березовського "безнадійним банкрутом", передає BBC.

Статок колишнього олігарха оцінюється у 34 млн фунтів стерлінгів (близько $45 млн), тоді як борги становлять сотні мільйонів фунтів.

Британський суд ухвалив рішення за підсумками розгляду за участю конкурсних керуючих і колишньої цивільної дружини бізнесмена Олени Горбунової, яка претендує на частку майна Б.Березовського.

Відомий підприємець Борис Березовський став одним із найбільших бізнесменів Росії у 1990-ті роки, у 2000 році він емігрував до Британії, де отримав політичний притулок.

У Росії бізнесмена заочно визнали винуватим у шахрайстві і легалізації грошових коштів, здобутих злочинним шляхом під час укладення угоди на постачання великої партії автомобілів між ВАТ "АвтоВАЗ" і АТЗТ "ЛогоВАЗ". У зв'язку з цим його засудили до позбавлення волі на 13 років. Сам бізнесмен провину спростовував і називав справу політично мотивованою.

У березні 2013 року 67-річного Бориса Березовського знайшли повішеним у ванній будинку в Аскоті. Тоді ж британська преса повідомила, що його фінансове становище в останні роки життя було вкрай важким.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram