ГоловнаСвіт

В ООН озвучили кількість терористів у світі

У більш ніж 100 країнах світу сконцентровано близько 30 тисяч бойовиків.

В ООН озвучили кількість терористів у світі
Фото: alternativenews.org

Зараз у світі налічується близько 30 тисяч бойовиків з 100 країн світу, які так чи інакше належать до терористичних організацій.

Про це заявив на прес-конференції в Нью-Йорку голова виконавчого директорату антитерористичного комітету ООН Жан-Поль Лаборде, повідомляє Центр новин ООН.

"Тероризм, охоплений 30 тис. іноземними терористичними бойовиками з близько 100 країн світу, є глобальною загрозою, що вимагає всеосяжної і об'єднаної відповіді", - цитує Лаборде Центр новин ООН.

Як зазначив керівник директорату, "немає ніяких сумнівів, що загроза тероризму залишається постійною і, на жаль, реальною". Він зауважив, що поодинці країни не здатні боротися з ним.

Він зазначив, що в той час, як територіальна експансія і військова сила "Ісламської держави" скоротилася в останні місяці, можливості угруповання залишаються загрозливими.

За його словами, тільки під час місяця Рамадан цього року ІД змогла "здійснити або надихнути" мінімум 393 напади в 16-ти країнах. Більшість з них відбулися в Іраку і Сирії.

Лаборде зазначив, що світ навряд чи стане "більш безпечним місцем" найближчим часом з огляду на гнучкість терористів, проте подолати це можна тільки спільними зусиллями.

Нагадаємо, останній великий теракт в Європі стався 14 липня в Ніцці (Франція) близько 22:30 за місцевим часом 31-річний Булель за кермом вантажної машини врізався в натовп людей на Англійській набережній. Терорист проїхав близько двох кілометрів на швидкості 60-70 км/год перш, ніж поліцейські його застрелили. В результаті теракту загинули 84 людини, ще близько 50 осіб перебувають у критичному стані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram