ГоловнаСвіт

У Туреччині закрили 24 теле- і радіостанції, нібито пов'язані з Гюленом

У рамках кампанії проти прихильників Гюлена позбавлені прес-карт 34 журналісти.

У Туреччині закрили 24 теле- і радіостанції, нібито пов'язані з Гюленом
Фетулла Гюлен
Фото: EPA/UPG

У Туреччині у вівторок відкликані ліцензії 24 теле- і радіостанцій, пов'язаних з турецьким релігійним і громадським діячем Фетхуллахом Гюленом, якого Анкара вважає натхненником спроби державного перевороту в ніч на 16 липня.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

У рамках кампанії проти прихильників Гюлена позбавлені прес-карт 34 журналісти, відсторонені від роботи 15 тисяч співробітників Міністерства освіти, понад півтори тисячі університетських деканів, понад 490 працівників управління у справах релігії, 257 співробітників апарату прем'єр-міністра і 100 співробітників розвідслужб.

В останні дні затримані або відсторонені від виконання службових обов'язків 35 тисяч військових, поліцейських, суддів та держслужбовців.

Всі вони звинувачуються або підозрюються в причетності до антидержавної змови.

Нагадаємо, після невдалої спроби державного перевороту в Туреччині почалися чистки суддівського корпусу, які торкнулися навіть Вищої ради суддів і прокурорів - всього були відсторонені 2700 суддів. Також влада країни анонсувала арешт понад 6 тис. осіб, а президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що розгляне питання повернення смертної кари, яка була заборонена в 2002 році.

Через планування перевороту були затримані 103 генерали й адмірали, з них 50 взято під варту, інші перебувають під слідством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram