ГоловнаСвіт

Президент Франції оголосив про завершення режиму НС у країні 26 липня

При цьому загроза безпеці з боку "фундаментальних ісламістів і фанатиків" зберігається.

Президент Франції оголосив про завершення режиму НС у країні 26 липня

Президент Франції Франсуа Олланд підтвердив, що дію надзвичайного стану в країні, введеного після серії терактів 13 листопада 2015 року, не продовжуватимуть. Нинішній термін НС у країні закінчується 26 липня.

Свою заяву Олланд зробив у четвер, 14 липня, в інтерв'ю французьким телекомпаніям, повідомляє DW.

Президент Франції заявив, що вважав за необхідне продовжувати дію надзвичайного стану "до того моменту, поки ми не зможемо бути впевненими, що в нас є закон і методи, які нам дозволять запобігати терористичним загрозам".

Олланд нагадав про проведену в минулі місяці реформу кримінального права, що наділила силові відомства великими повноваженнями.

"Я хотів би французам чітко дати зрозуміти, що режим надзвичайного стану не можна продовжувати вічно", - додав президент. На його думку, подібне продовження було б "безглуздим", оскільки означало би, що Франція "перестала бути республікою, в якій право діє за будь-яких обставин".

При цьому загроза безпеці Франції зберігається. Як заявив Олланд, вороги країни - "фундаментальні ісламісти і фанатики".

Нагадаємо, 10 лютого парламент Франції схвалив реформу конституції, що дозволяє уряду вводити режим надзвичайного стану.

Як повідомляли, режим НС було введено у Франції зі схвалення парламенту після паризьких терактів 13 листопада, коли від рук радикальних ісламістів загинули 130 осіб і кілька сотень отримали поранення.

У травні сенат Франції продовжив режим надзвичайного стану до 26 липня, тобто на час проведення у Франції європейського чемпіонату з футболу Євро-2016 і світового турніру з велогонки "Тур де Франс".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram