ГоловнаСвіт

Сандерс підтримав кандидатуру Клінтон на посаду президента США (оновлено)

Днями з підтримкою кандидатури Клінтон виступив Барак Обама.

Сандерс підтримав кандидатуру Клінтон на посаду президента США (оновлено)
Фото: EPA/UPG

У США сенатор Берні Сандерс, суперник екс-держсекретаря Гілларі Клінтон у боротьбі за висунення кандидатури на пост президента від Демократичної партії, офіційно підтримав її кандидатуру, повідомляє Радіо Свобода.

"Вона повинна стати нашим наступним президентом", - сказав Сандерс про Клінтон.

Виступаючи разом із Клінтон на передвиборному мітингу в місті Портсмуті, Сандерс одночасно пообіцяв, що продовжить свою "політичну революцію".

Визнавши, що Клінтон отримала достатньо голосів делегатів майбутнього партійного з'їзду, щоб гарантувати собі висування, Сандерс додав, що підтримає її в боротьбі проти кандидата від Республіканської партії. Ним вочевидь стане мільярдер Дональд Трамп.

Як заявив Сандерс, Клінтон "найкращий" кандидат, щоб дати відповідь на виклики, перед якими стоять США.

Як зазначив директор політичних програм Інституту Горшеніна Євген Курмашов, виступ Сандерса був практично відразу після Обами, це говорить про активізацію штабу Гілларі Клінтон після Брекзиту. Разом з тим, він вважає, що сама лише публічна підтримка Берні Сандерса не гарантує переходу електорату на сторону Клінтон.

"Спочатку здавалося, що Сандерс лише ефективно відіграє роль анти-трампівського тарана в рамках майбутньої кампанії, і цього стратегам Клінтон буде цілком достатньо. Але схоже, що Брекзит досить серйозно напружив штаб Гілларі, і після запуску на передвиборну орбіту Обами в хід пішов заряд ФАУ -2 - Берні Сандерс", - написав Курмашов у фейсбуці.

"Риторика така, ніби Сандерс іде як running mate. При всьому при цьому, Трамп не втратив можливості апелювати до прихильників Берні безпосередньо. Ситуація залишається хиткою, оскільки навіть після таких ходів весь електорат Сандерса не стане на сторону Гілларі. Судячи з попередньої соціології, від 10% до 20% прихильників Берні Трамп може сміливо далі хитати", - додав експерт.

Нагадаємо, днями з підтримкою кандидатури Гілларі Клінтон виступив діючий президент США Барак Обама, теж висуванець від Демократичної партії.

Офіційно кандидатів від обох провідних партій у США висунули "конвенції" (з'їзди) цих партій, які відбудуться наприкінці липня.

Вибори президента США мають відбутися 8 листопада. Новообраний президент повинен вступити на посаду 20 січня 2017 року.

Нагадаємо, в червні Сандерс заявив, що на президентських виборах у США буде голосувати за Клінтон і готовий зробити все, щоб Дональд Трамп не переміг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram