ГоловнаСвіт

У Чорному морі почалися військово-морські навчання НАТО

Навчання відбудуться з 1 по 17 липня

У Чорному морі почалися військово-морські навчання НАТО
Ракетный фрегат ВМС США USS Taylor и турецкий фрегат TCG Turgutries в Черном море, 11 мая 2014 г.
Фото: EPA/UPG

Багатонаціональні навчання Breeze-16 держав-членів НАТО, а також країн-учасниць "Партнерства заради миру" почалися в територіальних водах Болгарії і міжнародних водах Чорного моря.

У навчаннях, які відбудуться з 1 по 17 липня, беруть участь три румунські військові кораблі, інформує УНІАН

"Румунські кораблі входять до складу сил, наданих у розпорядження НАТО, - наголошено в повідомленні штабу ВМС Румунії. - В рамках участі у навчаннях румунських військових моряків відпрацьовуватиметься взаємодія екіпажів кораблів з аналогічними військовими структурами партнерів".

Так, румунський фрегат Regina Maria вийшов у неділю з порту Констанци, взявши курс до району навчань. Також у навчаннях візьме участь морський земснаряд Sublocotenent Alexandru Axente, який у період 1-27 липня перебуває у складі військово-морського угруповання НАТО з нейтралізації морських мін (SNMCMG-2), і ракетоносець Lstunul.

"Румунські кораблі входять до складу сил, наданих у розпорядження НАТО, - наголошено в повідомленні штабу ВМС Румунії. - Під час участі в навчаннях румунські військові моряки відпрацьовуватимуть взаємодію екіпажів кораблів з аналогічними військовими структурами партнерів".

Всього в навчаннях беруть участь 25 бойових і допоміжних кораблів та катерів ВМС Болгарії, Греції, Румунії, Туреччини та Іспанії, а також Постійної групи протимінних кораблів НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram