ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

В Омську скасували постановку п'єси "Хоровод" після звернення місцевої єпархії

Офіційною причиною скасування "непристойного" спектаклю послужила травма одного з артистів.

Департамент культури Омська (Росія) скасував виставу "Хоровод" за п'єсою австрійського драматурга Артура Шніцлера в Ліцейському театрі після того, як його керівництву надійшов лист від Омської єпархії.

Про це повідомляє телеканал "Поступ" ("Продвижение"), інформує "Дождь".

Спектакль скасували за кілька днів до прем'єри. Офіційною причиною послужила травма одного з артистів. Як розповів у бесіді з телеканалом художній керівник театру Сергій Тимофєєв, актора "скрутило" і він не міг ходити деякий час.

Голова департаменту культури Омська Володимир Шалак розповів "Поступу", що постановку "легше закрити, ніж потім прогриміти на всю країну". При цьому в бесіді з кореспондентом телеканалу він наводив як приклад історію з постановкою "Тангейзера" в Новосибірську в 2015 році, яку було скасовано після звернення митрополита Новосибірського і Бердського Тихона.

Постановку "Хоровод", за даними телеканалу, "згорнули після втручання духовенства". Працівники театру розповіли "Поступу", що керівництву надійшов лист з Омської єпархії, після чого спектакль скасували.

Представник Омської єпархії отець Ілля в бесіді з телеканалом зазначив, що листа не було. За його словами, була приватна бесіда з керівництвом театру, проте розкрити її подробиці він відмовився.

П'єсу "Хоровод" написав австрійський драматург Артур Шніцлер у 1897 році. У ній розповідається про любовні стосунки між різними жителями Відня. П'єсу в Омську збирався поставити польський режисер Петро Шальша на 300-річчя міста.

Нагадаємо, в травні 2015 року в Росії запропонували перевіряти спектаклі на образу почуттів віруючих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram