ГоловнаСвіт

Європейці виступають за жорсткі умови виходу Британії з ЄС

Жителі Франції та Німеччини озлобилися на Великобританію.

Європейці виступають за жорсткі умови виходу Британії з ЄС
Фото: EPA/UPG

Виборці в Німеччині, Франції, Швеції і Фінляндії вважають, що Брюссель не повинен упадати за Великобританією і пропонувати їй м'які умови виходу зі складу Євросоюзу.

Про це пише Reuters, посилаючись на опитування соціологічної компанії YouGov.

Німці та французи найкатегоричніші - 53% респондентів в обох країнах заявили, що ЄС не повинен робити ніяких послуг Великобританії. Крім того, майже половина виборців у Франції і Німеччині готові підтримати угоду про зону вільної торгівлі з Британією, тільки якщо вона дозволить громадянам ЄС жити і працювати в країні.

Тим часом бажання обмежити трудову міграцію було однією з головних цілей прихильників "Брекзита" у Великобританії.

Найдобрішими до британців виявилися жителі Данії. Там 51% респондентів заявили, що Британія залишається сусідом ЄС і важливим торговим партнером, тому їй потрібно надати хороші умови виходу з ЄС.

Нагадаємо, що 23 червня у Великобританії пройшов референдум, результати якого показали, що більшість британців виступають за вихід з Євросоюзу (52% проти 48%). Після цього лідери Євросоюзу прийняли спільну заяву, в якій закликали владу Великобританії якнайшвидше почати реалізацію рішення про вихід з ЄС.

Згідно зі статтею 50 Лісабонської угоди про Євросоюз, Великобританія повинна подати формальне звернення в ЄС, після чого почнуться переговори про розрив. Вони не можуть тривати більш ніж два роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram