ГоловнаСвіт

Путін подзвонив Обамі

Американський президент зажадав припинити ескалацію на Донбасі.

Путін подзвонив Обамі

Президент Росії Володимир Путін 6 липня мав телефонну розмову з президентом США Бараком Обамою.

Як повідомляють на сайті Білого дому, перемовини стосувалися врегулювання нагірно-карабахського конфлікту, ситуації в Сирії і в Україні.

"Президент Обама закликав президента Путіна вжити заходів, щоб припинити ескалацію бойових дій на сході України і підкреслив нагальну необхідність виконати Мінські угоди повною мірою", - сказано в повідомленні.

На сайті Кремля зазначено, що Путін "знову вказав на важливість неухильного виконання Києвом Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року, включаючи налагодження реального прямого діалогу з Донецьком і Луганськом, проведення амністії, надання ДНР і ЛНР особливого статусу, спільну розробку закону про місцеві вибори".

"Підкреслено безальтернативність політичного шляху врегулювання. Наголошено на необхідності активізувати роботу над усуненням порушень режиму припинення вогню, повного виконання домовленості про відведення важкого озброєння і розведення сторін конфлікту. У зв'язку із цим акцентовано роль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - сказано в повідомленні.

Раніше в середу російське агентство РБК повідомило, що Путін скасував заплановані на тиждень перельоти. За даними видання, востаннє Путін брав участь у публічних заходах, на які запрошують пресу, наприкінці минулого тижня - 1 липня він літав у Фінляндію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram