ГоловнаСвіт

У Мінську пройшов військовий парад із нагоди Дня незалежності

Від традиційної спортивної молодіжної ходи в цьому році вирішили відмовитися.

У Мінську пройшов військовий парад із нагоди Дня незалежності
Фото: Тut.by

Сьогодні, 3 липня, Білорусь відзначає День незалежності республіки.

Урочистості відкрилися військовим парадом у центрі Мінська, в якому взяли участь понад 5 тисяч військовослужбовців різних родів військ і 400 одиниць бойової техніки, повідомляє Тut.by.

Від традиційної спортивної молодіжної ходи після військового параду в цьому році вирішили відмовитися.

Повз трибуни на параді пройшли 18 піших розрахунків. Право відкрити парад було надано барабанщикам Мінського суворовського військового училища. Також у складі ходи пройшли курсанти та професорсько-викладацький склад Військової академії Білорусі, курсанти військово-технічного факультету Білоруського національного технічного університету, військові 120-ї гвардійської Рогачевської Червонопрапорної орденів Суворова і Кутузова окремої механізованої бригади. Серед учасників - зведений парадний розрахунок військ зв'язку, парадний розрахунок органів прикордонної служби та ін.

Фото: tut.by

Крім того, в параді взяли участь російські військові - військовослужбовці 76-ї десантно-штурмової дивізії ЗС РФ, а також бомбардувальники і винищувачі.

За ними пройшли також 14 розрахунків військової техніки: система залпового вогню "Полонез", потужний радянський танк Другої світової війни - ІС-2, танк Т-55, танк ПТ-76, бойова машина десанту БМД-1, основні бойові танки сухопутних військ Білорусі Т-72Б, бойові машини піхоти БМП-2, що перебувають на озброєнні сухопутних військ білоруської армії, БТР-80, який перебуває на озброєнні мобільних бригад сил спеціальних операцій Республіки Білорусь.

Фото: tut.by

У небі над Мінськом пройшов повітряний парад білоруської та російської авіації.

Фото: tut.by

Нагадаємо, посол Білорусі в Україні Валентин Величко раніше заявив, що з території Білорусі не буде збройної агресії проти України - ні за участю білоруських збройних сил, ні за участю армій "третіх країн".

Читати повністю: http://news.tut.by/society/502920.html

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram