ГоловнаСвіт

В Індії суд відправив студентку у в'язницю за шахрайство під час іспитів

Видано ордери на арешт 18 студентів.

В Індії суд відправив студентку у в'язницю за шахрайство під час іспитів
Фото: PTI

В Індії суд засудив 17-річну студентку до ув'язнення за шахрайство під час іспитів, після того як вона не змогла повторно пройти тестування перед спецкомісією.

Про це інформує ВВС.

17-річна Рубі Рай отримала найкращі результати на випускних іспитах у всьому штаті. Однак на відео, що з'явилося в інтернеті після оголошення первинних результатів, дівчина заявила, що предметом науки політології є кулінарія.

Після того, як відео стало вірусним, пані Рай змусили пройти повторне тестування, яке вона провалила. Первинні результати іспитів скасували, а саму дівчину заарештували.

На судовому засіданні, що пройшло в неділю, 27 червня, мировий суддя відправив Рубі Рай у тюрму до 8 липня.

Також суд видав ордери на арешт ще кількох студентів, які отримали гарні результати на іспитах, зокрема Саурабх Шрестха отримав "відмінно" на іспиті з природничих наук, однак пізніше не зміг відповісти, що H2O - це вода.

За даними агентства AFP, всього видано ордери на арешт 18 студентів.

Торік в інтернеті з'явилися фотографії батьків, які деруться по стінах школи, щоб передати своїм дітям відповіді на питання іспитів. Шокований цим уряд штату тоді оголосив про введення жорстких заходів, наприклад штрафів і ув'язнення, для боротьби зі списуванням.

Раніше в червні повідомляли, що в ПАР скасували стипендії для незайманих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram