ГоловнаСвіт

Російський опозиціонер Пономарьов отримав посвідку на проживання в Україні

Пономарьов - єдиний депутат, який проголосував проти анексії Криму

Колишній депутат Держдуми, опозиціонер Ілля Пономарьов виклав у своєму "Інстаграмі" фото з документом, що підтверджує факт отримання ним посвідки на проживання в Україні.

Він також супроводив фотографію підписом "Заздріть, друзі!".

Заздріть, друзі!

Світлину опубліковано користувачем Ilya Ponomarev (@ponomareviv)

Раніше у червні Держдума РФ позбавила Іллю Пономарьова депутатського мандата.

У квітні 2015 року Держдума позбавила Пономарьова депутатської парламентської недоторканності, а Слідком Росії порушив проти нього справу за частиною 5 статті 33, частини 4 статті 160 КК РФ ("Співучасть у розтраті").

Слідство вважає, що у 2010 році Фонд "Сколково" уклав з Пономарьовим договір на виконання науково-дослідних робіт. Вартість договору становила $750 тис. Пономарьов, за версією слідства, мав виконати роботи в кілька етапів, а також скласти аналітичні звіти і отримати рецензії міжнародних наукових організацій.

У КР стверджували, що для того, щоб не можна було проконтролювати перебіг досліджень, було укладено додаткову угоду з віце-президентом фонду Олексієм Бельтюковим, яка знижувала вартість договору до $450 тис.

У 2013 році Ілля Пономарьов вийшов з партії "Справедлива Росія", але залишався членом цієї фракції у Держдумі. Він був єдиним депутатом, який проголосував проти анексії Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram