ГоловнаСвіт

Прихильники Brexit лідирують на референдумі в Британії

За вихід з ЄС проголосували понад 14,6 млн осіб, проти - 13,6 млн.

Прихильники Brexit лідирують на референдумі в Британії
Фото: www.bloombergview.com

На референдумі про вихід Британії з Євросоюзу підраховано більш ніж 25 млн голосів. Прихильники "брекзиту" лідирують із перевагою приблизно в 1 млн голосів, і багато аналітиків вже майже не сумніваються в результаті голосування.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

За вихід з ЄС наразі проголосували понад 14,6 млн осіб, проти - 13,6 млн осіб. Явка становила понад 70%. При цьому в Шотландії та Північній Ірландії більшість округів проголосували проти "брекзиту". Так само вчинили виборці в Лондоні.

На тлі таких новин почав падати курс фунта. Вартість британської нацвалюти вранці 24 червня впала на 9,5%, до 1,35 долара. Це найнижче значення з 1985 року, зазначає Bloomberg.

Євро подешевшав на 3,1% щодо долара, японська єна подорожчала на 5,8% щодо американської валюти.

Ф'ючерси на індекс FTSE100 подешевшали на 7,5%, на індекс S0&P 500 впали на 3,2%. Японський індекс знизився на 3,2%, гонконгівський Hang Seng Index упав на 3%.

Нафта WTI на торгах в Нью-Йорку подешевшала на 4,8% - ціни опустилися до 47,7 долара за барель. Сировина марки Brent подешевшала на 4,6%, до 48,5 долара.

Золото подорожчало на 4%, ціни на метал наблизилися до максимуму із серпня 2014 року.

Під час підрахунку результатів референдуму до уваги беруть не підсумки регіонів, як під час звичайного голосування, а загальна кількість голосів за чи проти "брекзиту". Усього на референдумі могли проголосувати більш ніж 46,5 млн осіб.

Нагадаємо, раніше голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що в разі можливого виходу Великобританії з ЄС не слід очікувати нових переговорів про її членство в ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram