ГоловнаСвіт

Китай інвестує $15 млрд у "Шовковий шлях"

За словами Сі Цзіньпіна, перший етап ініціативи "Економічний пояс Шовкового шляху" завершено.

Китай інвестує $15 млрд у "Шовковий шлях"
Си Цзиньпин
Фото: EPA/UPG

Китайські фірми планують інвестувати $15 млрд в "Економічний пояс Шовкового шляху" - проект, який повинен зв'язати Далекий Схід, Центральну Азію і Європу.

Про це заявив голова КНР Сі Цзіньпін, повідомляє The South China Morning Post.

Виступаючи перед депутатами парламенту Узбекистану, китайський лідер змалював майбутнє регіону в рамках реалізації проекту "Один пояс, один шлях": "Перший етап ініціативи - розробка проекту та планування - вже завершено, і зараз ми закладаємо фундамент для подальшого стійкого розвитку". Сі Цзіньпін також пообіцяв великі китайські інвестиції в розвиток залізничного транспорту і енергопостачання.

В Узбекистан китайський лідер прилетів після візитів у Сербію та Польщу - ці країни Пекін також розглядає як важливих учасників "Шовкового шляху".

Ідея створення транспортного, енергетичного, торгового коридору між країнами Центральної, Південної Азії та Європи була висловлена у вересні 2013 року Сі Цзіньпіном під час візиту в Казахстан. Передбачається створення декількох транспортних коридорів. У проекті беруть участь 70 країн і міжнародних організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram