ГоловнаСвіт

У Польщі через страйк митників оголошено третій рівень загрози

Працівники митниці стверджують, що не в змозі ретельно контролювати східний кордон.

У Польщі через страйк митників оголошено третій рівень загрози
Фото: http://podrobnosti.ua

У Польщі через страйк працівників Митна служба оголосила третій рівень кризової загрози в країні з чотирьох можливих.

Про це повідомляє ZAXID.NET із посиланням на польське телебачення TVN24.

Унаслідок масових відпусток митників на східному кордоні Польщі на деяких митних постах не вистачало персоналу, щоб повноцінно здійснювати митний огляд. У відповідь на це адміністрація вирішила вдатися до непопулярних рішень.

Зокрема, тепер відпустки митникам повинні затверджувати керівники відділів і тільки після того, як відбудеться перевірка, чи була відпустка дійсно запланована. Якщо на митницях не вистачатиме працівників, відпустки будуть відкладені, а тих, хто вже пішов у відпустку, відкличуть на роботу. Крім того, в Польщі вже скасували навчання для митників і можливість брати відгули за роботу в надурочний час.

"Митники протестують проти проекту реформи, яка передбачає входження Митної служби до новоствореної Державної податкової адміністрації. Незважаючи на те, що міністерство фінансів відклало реформу на вересень, митники загострили протест і стверджують, що вони не в змозі ретельно контролювати східний кордон. Тому на кордоні склалася ситуація, коли величезна кількість товарів в'їжджає на територію Польщі без будь-якого контролю", - заявив голова профспілки працівників Митної служби Польщі Славомір Сіви.

Міністерство фінансів Польщі стверджує, що протест не впливає на надходження до бюджету і на безпеку в державі, а робота митних постів відбувається без зупинок. У профспілці кажуть про зворотне, йдеться в повідомленні.

Ситуацію погіршує наближення двох наймасштабніших подій у Польщі - саміту НАТО у Варшаві (8-9 липня) і Світових днів молоді в Кракові (26-31 липня).

Для гарантування безпеки людей під час цих заходів влада країни видала припис, згідно з яким напередодні і під час цих заходів контроль на кордонах повинен бути посилений.

Міністерство внутрішніх справ запевняє, що кордон знаходиться під контролем, тож громадянам і гостям Польщі немає чого боятися.

Нагадаємо, 17 червня польській спецслужбі дозволили прослуховувати іноземців, яких підозрюють у тероризмі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram