ГоловнаСвіт

Справу про загибель голови Total у 2014 році передано до суду

Слідство покладає відповідальність за авіакатастрофу на диспетчерські та аеродромні служби "Внуково".

Справу про загибель голови Total у 2014 році передано до суду
Кристоф де Маржери
Фото: azh.kz

Генеральна прокуратура Росії відправила до суду кримінальну справу про загибель голови нафтової компанії Total Крістофа де Маржері, літак якого розбився на злітно-посадковій смузі в московському аеропорту "Внуково" у 2014 році.

Про це йдеться у прес-релізі на сайті Генпрокуратури РФ.

У повідомленні уточнено, що заступник генерального прокурора РФ Віктор Гринь затвердив обвинувальний висновок у справі, порушеній за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 263 Кримінального кодексу Росії (порушення правил безпеки руху і експлуатації повітряного транспорту).

Згідно з версією слідства, 20 жовтня 2014 року снігоприбиральна машина виїхала на злітно-посадкову смугу аеропорту "Внуково". Вона зіткнулася з літаком Dassault Falcon, де перебував де Маржері. Крім того, загинули ще три людини, які були на борту повітряного судна.

Слідство стверджує, що зіткнення відбулося через відсутність належної взаємодії між диспетчерськими і аеродромними службами.

У справі про загибель голови Total заарештовано п'ятьох осіб - водія снігоприбиральної машини Володимира Мартиненка, керівника польотів Романа Дунаєва, начальника інженерної служби Володимира Леденьова, диспетчерів Надію Архипову й Олександра Круглова.

Крістоф де Маржері народився 1951 року. У Total почав працювати 1974 року. 2006 року очолив раду директорів, а наступного року став президентом концерну. Удостоєний двох французьких орденів - Ордена Почесного легіону і Національного ордена "За заслуги".

Наступником де Маржері на посаді голови Тотаl став Патрік Пуянне.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram