ГоловнаСвіт

У Британії під час зустрічі з виборцями вбили депутата парламенту (оновлено)

Джо Кокс могли застрелити за проєвропейські погляди.

У Британії під час зустрічі з виборцями вбили депутата парламенту (оновлено)
Фото: podrobnosti.ua

Депутат парламенту Великобританії, член Лейбористської партії Джо Кокс померла в лікарні від отриманих поранень. У 41-річну жінку тричі вистрелили і декілька разів ударили ножем.

Як повідомляє ВВС, інцидент стався у виборчому окрузі Джо Кокс.

Очевидці розповідають, що Кокс була поранена, після того виявилася втягнутою в суперечку двох чоловіків у селі Берсталл. Після того як у неї вистрілили, жінка деякий час лежала на бруківці з сильною кровотечею, потім один із місцевих жителів викликав швидку допомогу. Легкі поранення отримав чоловік віком 77 років.

Після нападу було затримано 52-річного чоловіка. ВВС у своєму "Твіттері" опублікувала момент затримання нападника поліцією.

Газета Manchester Evening News повідомила, що затриманого за напад чоловіка звуть Томмі Мер (Tommy Mair). За словами свідків, перед тим, як напасти на депутата, він вигукнув: "Насамперед Британія!".

Кокс була активним прихильником збереження членства Великобританії в Євросоюзі. Вона також працювала радником дружини колишнього британського прем'єра Гордона Брауна.

Дві офіційні кампанії, що виступають за вихід Великобританії з Євросоюзу і проти цього, були припинені після нападу на політика. Прем'єр-міністр Девід Кемерон скасував запланований візит в Гібралтар.

23 червня в Великобританії відбудеться референдум, присвячений членству країни в ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram