ГоловнаСвіт

Болівія образилася на плани Білла Гейтса забезпечити країну курчатами

Американський мільярдер спочатку планував постачати курей тільки в бідні країни Африки

Болівія образилася на плани Білла Гейтса забезпечити країну курчатами
Фото: typepad.com

Влада Болівії негативно відреагувала на плани засновника компанії Microsoft Білла Гейтса допомогти найбіднішим країнам шляхом розвитку в них птахівництва.

Як пише Financial Times, з різкою відмовою від гуманітарної допомоги виступив міністр сільського господарства країни Сесар Кокаріко (Cesar Cocarico).

На думку міністра, Гейтс мусить вибачитися за своє образливу пропозицію. "Він не знайомий з сучасними реаліями Болівії. Він думає, що ми, як і 500 років тому, живемо серед джунглів, і не знаємо, як налагодити власне виробництво", - підкреслив Кокаріко.

8 червня Гейтс оголосив про намір передати 100 тис. курей країнам з низьким рівнем життя в рамках програми з розвитку птахівництва. Цей проект, за розрахунками мільярдера, дозволить частково вирішити проблеми голоду і злиднів. За даними ЗМІ, програма реалізовуватиметься в державах тропічної Африки, центральної Америки і Азії, однак їхній точний перелік не озвучувався. Проте, на сайті самого засновника Microsoft згадуються тільки африканські країни.

Таким чином, підтверджених даних про те, що Болівія є к списку претендентів на гуманітарну допомогу, немає. Однак відповідну інформацію розповсюдило болівійське державне новинне агентство, зазначає газета.

Нагадаємо, раніше цього року жителі Болівії заборонили президенту залишитися у владі ще на один термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram