ГоловнаСвіт

Євросуд дозволив Британії не платити дитячу допомогу громадянам інших країн ЄС

За останніми даними, за вихід з ЄС виступають 46% британців, "проти" - 36%.

Євросуд дозволив Британії не платити дитячу допомогу громадянам інших країн ЄС
Фото: goodvin.info

Влада Великобританії має право відмовляти у виплаті дитячої допомоги громадянам інших країн Євросоюзу, які працюють у країні, є легальними резидентами, якщо їхні діти живуть поза межами Сполученого Королівства.

Відповідне рішення ухвалив у вівторок Європейський суд, згідно з яким позиція британської влади може бути виправдана необхідністю економії бюджетних коштів, інформує The Wall Street Journal.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr"><a href="https://lb.ua/go.php?url=aHR0cHM6Ly90d2l0dGVyLmNvbS9oYXNodGFnL0VDSj9zcmM9aGFzaCImZ3Q7I0VDSiZsdDsvYSZndDs=" rules that the UK can require recipients of child benefits to have a right to reside in the UK. Link: <a href="https://lb.ua/go.php?url=aHR0cHM6Ly90LmNvL0Iwc01QdE5nc3MiJmd0O2h0dHBzOi8vdC5jby9CMHNNUHROZ3NzJmx0Oy9hJmd0OyZsdDsvcCZndDsmYW1wO21kYXNoOw==" EU Court of Justice (@EUCourtPress) <a href="https://lb.ua/go.php?url=aHR0cHM6Ly90d2l0dGVyLmNvbS9FVUNvdXJ0UHJlc3Mvc3RhdHVzLzc0MjYzMjM3NjI3NTE3NzQ3MiImZ3Q7SnVuZQ==" 14, 2016</a></blockquote>

<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Стосовно громадян Великобританії таких обмежень не буде, і раніше Європейська комісія назвала такий підхід проявом дискримінації щодо громадян інших країн ЄС.

Прем'єр-міністр країни Девід Кемерон порушив питання про виплати допомог іноземцям під час переговорів на початку року про умови членства Великобританії в ЄС. Це питання стало одним з головних під час дебатів про можливий вихід Великобританії з Євросоюзу.

Як зазначає WSJ, рішення Європейського суду ухвалили за кілька днів до референдуму з питання про вихід з Євросоюзу, воно може вплинути на його результат.

Згідно з результатами опитування, проведеного компанією YouGov і опублікованого на сайті http://whatukthinks.org 13 червня, "За" вихід з ЄС виступають 46% британців, "проти" - 36%, ще 15% не визначились.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram