ГоловнаСвіт

У США задумалися про виробництво аналога автомата Калашникова

У Пентагоні заявили, що російська зброя більш проста в обслуговуванні, ніж американська.

У США задумалися про виробництво аналога автомата Калашникова
Фото: www.aif.ru

Головне управління військ спеціального призначення Міноборони США (SOCOM) звернулося до американських компаній із пропозицією почати розробку "нестандартної" зброї і боєприпасів, у тому числі автоматів Калашникова.

Про це повідомляє The Washington Post.

Йдеться про озброєння, яке не використовують США і країни НАТО, але застосовують солдати іноземних партнерів.

Зокрема, Міноборони США розглядає можливість виробництва автоматів Калашникова, снайперських гвинтівок СВД, аналогічних російським кулеметам середнього і великого калібру, а також авіаційні кулемети калібру 14,5 мм.

За словами офіційного представника SOCOM Метта Аллена, російська зброя більш проста в обслуговуванні, ніж американська, тому для США має сенс постачати союзникам на Близькому Сході знайому їм зброю.

При цьому The Washington Post зазначає, що закуповувати автомати Калашникова за кордоном буде все одно дешевше, ніж виробляти в США.

Нагадаємо, в січні повідомляли, що автомати Калашникова будуть складати у Флориді, куди було вирішено перенести виробництво після того, як американська компанія-виробник Kalashnikov USA була змушена розірвати відносини з материнським російським концерном "Калашников" через санкції.

Нагадаємо, автомат Калашникова був розроблений радянським конструктором Михайлом Калашниковим у 1946 році і дотепер залишається найпопулярнішою і поширеною автоматичною гвинтівкою в світі. Припускають, що було вироблено близько 75 млн екземплярів цієї моделі.

Санкції, введені США проти РФ у 2014 році, забороняють американським компаніям вести справи з вісьмома російськими виробниками зброї, серед яких "Калашников", що виробляє АК-47.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram