ГоловнаСвіт

Болгарія і Словаччина підписали меморандум про регіональний газопровід

Eastring розглядається як дешева альтернатива "Південному потоку"

Болгарія і Словаччина підписали меморандум про регіональний газопровід
Фото: EPA/UPG

Газотранспортні компанії Bulgartransgas (Болгарія) і Eustream (Словаччина) в четвер підписали меморандум про вивчення можливостей будівництва газопроводу Eastring, який розглядається як дешева альтернатива "Південному потоку".

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Eastring - проект для підключення систем передачі газу зі Словаччини, Чехії, України, Угорщини, Румунії та Болгарії. Це дозволить створити коридор для ефективної передачі, диверсифікації джерел і маршрутів природного газу в регіоні", - йдеться в повідомленні на сайті Bulgartransgas.

Передбачається, що аналогічні двосторонні угоди буде укладено між іншими учасниками проекту. Під реалізацію проекту, зокрема, планується залучити кошти Євросоюзу. Орієнтовна потужність газопроводу 10-20 млрд куб. м. на рік, пропонується зробити його двонаправленим, капітальні витрати оцінювалися в 0,75-1,235 млрд євро.

Газ буде доставлятися з розподільних центрів у Західній Європі через словацьку ГТС в Україну, а звідти - в Румунію і Болгарію. Передбачувана пропускна здатність 570-кілометрового газопроводу Eastring складе до 20 мільярдів кубометрів на рік. Його також можна буде використовувати для доставки російського газу на Балкани.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram