ГоловнаСвіт

Білорусь і Росія не домовилися про ціну на газ

При наявній ціні 142 долари за тисячу кубів білоруси очікують її зниження до 73 доларів.

Білорусь і Росія не домовилися про ціну на газ
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Білорусі Андрій Кобяков після зустрічі президентів Росії Володимира Путіна та Білорусі Олександра Лукашенка в Мінську заявив, що домовленість про ціну російського газу для Білорусі не досягнута.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Обговорили і продовжимо обговорення. Зараз на конкретні рішення не вийшли, але є напрямки, за якими будемо продовжувати діалог", - сказав Кобяков.

Представник російського президента Дмитро Пєсков 8 червня також повідомив, що ціна російського газу для Білорусі залишається проблемою.

У кінці травня міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив, що контракт на поставку російського газу в Білорусь діє протягом 2015-2016 років і його "ніхто не відміняв".

Зараз ціна російського газу для Білорусі становить 142 долари за тисячу кубометрів. У Мінську заявили, що через падіння курсу рубля стосовно долара його вартість має знизитися до 73 доларів.

Москва заявляє, що з початку року Білорусь заборгувала російському газовому монополістові "Газпрому" більш як 125 млн доларів. Білоруська влада відмовляється визнавати борг.

Нагадаємо, напередодні голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв назвав прийнятною ціну закупівлі газу в третьому кварталі менш як 200 доларів за тисячу кубометрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram