ГоловнаСвіт

У США суд ухвалив виплатити побитому поліцейськими чорношкірому $22 млн

Поки що незрозуміло, як місто Іст-Клівленд зможе виплатити Блеку компенсацію, оскільки міськадміністрація готується оголосити про банкрутство.

У США суд ухвалив виплатити побитому поліцейськими чорношкірому $22 млн

Під час судового засідання в місті Іст-Клівленд (штат Огайо, США) журі присяжних винесло рішення про виплату компенсації в розмірі $22 млн афроамериканцеві Арнольду Блеку, якого побили співробітники поліції.

Про це повідомляє Associated Press.

Інцидент стався 2012 року. Двоє поліцейських зупинили автомобіль, у якому перебував 48-річний Блек. Співробітники правоохоронних органів запідозрили чоловіка в транспортуванні наркотиків, після чого закували його в наручники. Поліцейський детектив у суді заявив, що попросив патрульних зупинити вантажівку Блека, оскільки вважав, що в ній є кілограм кокаїну.

За словами Блека, один з поліцейських почав його бити, а другий тримав його. Наркотиків у Блека в результаті не знайшли.

Після цього чоловіка відвезли в поліцейський відділок і замкнули в підсобному приміщенні, де йому протягом чотирьох днів не давали нічого їсти чи пити, крім єдиного пакету молока на другий день ув'язнення. Блек пояснив дії поліцейських бажанням приховати тяжкість отриманих ним при побитті травм. Також він сказав, що під час ув'язнення один з охоронців дозволив йому зателефонувати знайомій, яка на той момент уже почала розшукувати його.

Згодом Блек подав судовий позов проти влади Іст-Клівленда, вимагаючи компенсації. Блек у суді заявив, що потерпає від фізичних і емоційних проблем, що стали наслідком побиття, після якого знадобилася операція з видалення засохлої крові з його мозку.

Після цього інциденту одного з учасників побиття Блека звільнили, другий не зазнав жодного покарання.

Присуджена журі присяжних Блеку сума включає $10 млн від міста Іст-Клівленд, $11 млн від поліцейського, що бив його, і ще $1 млн від того, який його тримав.

Поки що незрозуміло, як Іст-Клівленд зможе виплатити Блеку компенсацію, оскільки зараз керівництво міста розглядає питання про оголошення цього населеного пункту першим банкрутом в Огайо, при цьому вивчається також питання злиття з сусіднім Клівлендом.

Нагадаємо, в жовтні 2015 року повідомляли, що сім'я вбитого поліцією афроамериканця отримає $6,5 млн компенсації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram