ГоловнаСвіт

Ердоган: Туреччина готова заблокувати угоду про мігрантів

Туреччина поки що не отримала обіцяних у рамках угоди грошей.

Ердоган: Туреччина готова заблокувати угоду про мігрантів
Эрдоган

Парламент Туреччини готовий заблокувати угоду про прийом мігрантів, якщо турецьким громадянам не дозволять в'їжджати на територію Євросоюзу без візи.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на заяву президента Туреччини  Реджепа Таїпа Ердогана, яка прозвучала під час його промови на Міжнародному гуманітарному саміті ООН.

За словами Ердогана, Туреччина поки що не отримала обіцяних у рамках угоди грошей.

Напередодні канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що безвізовий режим між ЄС і Туреччиною не набуде чинності з 1 липня, як передбачалося раніше, оскільки Туреччина не виконала кількох умов договору з ЄС.

Скасування віз є частиною угоди про врегулювання міграційної кризи в Європі, підписаної в березні. У рамках цього договору Туреччина повинна забрати на свою територію частину мігрантів, які вже прибули в Євросоюз, вжити заходів, щоб зупинити потік нових мігрантів, а також забезпечити всередині країни свободу слова, політичну конкуренцію і гарантувати права меншин. Усього в списку є 72 умови, з яких Туреччина до початку травня виконала лише половину.

У рамках угоди Анкара мусила отримати €3 млрд для розміщення мігрантів і безвізовий режим для короткострокових поїздок своїх громадян у ЄС.

Нагадаємо, напередодні голова Європарламенту Мартін Шульц заявив про загрозу перетворення Туреччини на авторитарну державу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram