ГоловнаСвіт

Міноборони Південної Кореї відмовилося вести військові переговори з КНДР

Кім Чен Ин сподівався розпочати переговори із Сеулом без будь-яких згадок про ядерну проблему КНДР.

Міноборони Південної Кореї відмовилося вести військові переговори з КНДР
Фото: chinaconfidential.blogspot.com

Міністерство оборони Південної Кореї відмовилося вести військові переговори з КНДР, допоки Пхеньян не піде на денуклеаризацію.

Про це повідомляє південнокорейське агентство "Ренхап".

У Сеулі наголосили, що питання відмови від ядерної зброї має бути головним пріоритетом в рамках міжкорейського діалогу.

"Ми висловили жаль з приводу того, що Північна Корея запропонувала провести військові переговори без будь-яких згадок про свою ядерну проблему", - заявив представник південнокорейського оборонного відомства Мун Санг Гюн.

У зв'язку з цим, як зазначив офіційний Сеул, зараз не час говорити про діалог з КНДР. Відповідь Пхеньяну було передано по гарячій лінії зв'язку військових відомств.

Раніше пропозицію лідера КНДР Кім Чен Ина про відновлення двостороннього діалогу на рівні військових відкинуло південнокорейське міністерство у справах об'єднання.

На з'їзді Трудової партії Кореї Кім Чен Ин повідомив, що виступає за діалог між військовими двох країн. За його словами, це "зменшить ризик виникнення конфлікту на кордоні і знизить напруження".

Напруження на Корейському півострові зростає від початку року. 6 січня почався новий виток ескалації. Пхеньян оголосив про успішне випробування водневої бомби. Пізніше КНДР провела кілька успішних пусків балістичних ракет. Це спровокувало різкий осуд з боку світової спільноти, а Радбез ООН ввів проти КНДР безпрецедентно жорсткі санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram