ГоловнаСвіт

Трамп і Клінтон впритул наблизилися до висунення в президенти США

Учасники президентських перегонів вже відомі

Трамп і Клінтон впритул наблизилися до висунення в президенти США
Фото: коллаж фото EPA/UPG

Дональд Трамп переміг на праймериз Республіканської партії в Орегоні. Гілларі Клінтон у цьому штаті зазнала поразки, але здобула перемогу на праймериз Демократичної партії в Кентуккі. Зараз Трампу і Клінтон не вистачає менш ніж ста голосів виборців, щоб забезпечити собі безумовне висунення в президенти США.

Як повідомляє CNN, Трамп в Орегоні отримав дві третини голосів.

Наразі мільярдер заручився підтримкою 1160 делегатів, зазначає Associated Press. Для безумовного висунення в кандидати на пост президента США йому потрібно отримати голоси 1237 делегатів.

Серед демократів на попередньому голосуванні в Орегоні переміг сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс. Він отримає як мінімум 28 делегатів від цього штату, а його суперниця Клінтон - щонайменше 24 делегатів.

На праймериз Демократичної партії у штаті Кентуккі Клінтон вже здобула перемогу, хоча і з мінімальним відривом від Сандерса.

Сандерс зараз заручився підтримкою 1527 делегатів, в тому числі 40 суперделегатів. Гілларі підтримує 2291 делегат, серед яких 524 суперделегати. Для висунення від Демократичної партії кандидату необхідно отримати голоси 2383 виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram