ГоловнаСвіт

В Афганістані таліби здійснили теракт біля центру підготовки поліцейських

За оцінками військових експертів, таліби можуть взяти під свій контроль до третини території Афганістану.

За різними даними, від трьох до 10 людей загинули в результаті вибуху в районі Над Алі, в провінції Гільменд в Афганістані.

Як повідомила місцева влада, в суботу вранці терорист-смертник підірвав начинений вибухівкою автомобіль біля центру підготовки співробітників поліції, повідомляє euronews.

Серед загиблих троє поліцейських. Представник губернатора провінції заявив, що 12 осіб, включаючи двох мирних афганців, отримали поранення.

Відповідальність за напад взяли на себе бойовики радикального ісламістського руху "Талібан".

Ситуація з безпекою в Афганістані останнім часом значно погіршилася. Після завершення бойової місії НАТО в цій країні "Талібан" розширив сферу свого впливу. Таліби, що раніше контролювали значні території в сільських районах, почали наступ на великі міста. На початку квітня "Талібан" оголосив про початок весняного наступу в Афганістані.

За оцінками військових експертів, таліби можуть узяти під свій контроль до третини території Афганістану.

Ісламістський рух "Талібан" сформувався в Афганістані в 1994 році. З 1996 по 2001 рік керував країною, 2003 року ООН визнала рух терористичною організацією. Таліби надали притулок Осамі бен Ладену після теракту 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку. За різними оцінками, ісламісти контролюють до 70% території Афганістану, число активних бойовиків організації оцінюють у 27 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram