ГоловнаСвіт

У Франції голосування про недовіру уряду завершилося провалом

З 13 червня законопроект буде обговорюватися в Сенаті

У Франції голосування про недовіру уряду завершилося провалом
Фото: EPA/UPG

У Франції провалилося голосування про недовіру уряду країни, повідомляє DW.

За пропозицію про недовіру, яку внесли представники консервативної опозиції, в четвер, 12 травня, висловилися лише 246 депутатів нижньої палати французького парламенту. Це значно менше необхідної абсолютної більшості в 288 голосів.

Провал вотуму недовіри уряду на тлі конфлікту навколо реформи трудового законодавства означає прийняття в першому читанні закону про ослаблення прав працівників.

У разі провалу вотуму законопроект, який запропонував уряд, вважається автоматично прийнятим в першому читанні.

З 13 червня законопроект буде обговорюватися в Сенаті.

Як повідомлялося напередодні, французькі парламентарії висунули вотум недовіри уряду після того, як прем'єр-міністр країни Мануель Вальс заявив про рішення прийняти без голосування в парламенті трудову реформу, що викликала масові протести.

Вотум недовіри висунули правоцентристські депутати Національних зборів після заяви Мануеля Вальса про те, що уряд країни скористається правом застосування особливого пункту французької конституції, що дозволяє прем'єр-міністру в особливих випадках проводити текст через парламент без голосування.

Вотум недовіри - це дуже рідкісний і незвичайний для французького парламенту захід. Останній раз він увінчався успіхом в 1962 році, коли парламент виступив проти прем'єр-міністра Жоржа Помпіду.

Нагадаємо, в кінці квітня під час заворушень за участю противників трудової реформи постраждали кілька десятків поліцейських.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram