ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

В Іраку вбито одного з місцевих лідерів ІДІЛ

Раніше терориста засудили до смертної кари, але він втік з в'язниці

В Іраку вбито одного з місцевих лідерів ІДІЛ
Абу Вахиб
Фото: Wikipedia

У результаті авіаудару міжнародної коаліції 6 травня було вбито Абу Вахіба (Abu Waheeb), одного з лідерів терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) в іракській провінції Анбар.

Про це повідомляє BBC.

Офіційний представник Пентагону Пітер Кук заявив, що Абу Вахіб загинув разом з трьома іншими бойовиками ІДІЛ. Машина, у якій вони перебували, потрапила під повітряний удар. За словами Кука, терорист був "важливим лідером ІДІЛ" в масштабах всього угруповання, а не тільки в окремо взятій іракській провінції. "Його ліквідація - це значний крок вперед", - додав офіційний представник міноборони США.

У керівництві Пентагону називали Абу Вахіба "військовим еміром провінції Анбар". У 2006 році його заарештували в Іраку американські війська і засудили до смертної кари, але у 2012 році він втік із в'язниці. Після цього у ЗМІ не раз з'являлася інформація про загибель бойовика.

Влітку 2014 року терористичне угруповання ІДІЛ оголосилопро створення халіфату на захоплених бойовиками територіях Сирії та Іраку. Боротьбу з екстремістами веде очолювана США міжнародна коаліція, іракська і сирійська армії та курдське ополчення.

Нагадаємо, раніше в Іраку знайшли лабораторію з виробництва хімічної зброї для ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram