ГоловнаСвіт

У Москві знесли народний меморіал Нємцову

У центрі російської столиці затримали активістів, які чергували біля меморіалу

У Москві знесли народний меморіал Нємцову

Влада столиці РФ прибрала імпровізований меморіал російському опозиціонеру Борису Нємцову, вбитому 2015 року біля Кремля, повідомляє Радіо Свобода.

Як наголошують, у ніч проти 9 травня на Москворецькому мосту в центрі російської столиці затримали двох активістів, які чергували біля меморіалу. Активістів відпустили вранці 9 травня.

Співробітники російської бюджетної установи "Міськміст" прибрали з моста квіти і портрети Нємцова.

Російська влада ситуації не коментувала.

Народний меморіал на Москворецькому мосту організували відразу після вбивства Бориса Нємцова в ніч проти 28 лютого 2015 року. Відтоді його неодноразово зносили, а активістів, які чергують на мосту, затримують.

У січні меморіал на місці загибелі Нємцова руйнували тричі, а активістів, котрі чергували, затримувала поліція. "Міськміст" пояснював знесення меморіалу "прибиранням сміття, ремонтом покриття і підтриманням інженерної частини в належному стані".

У ніч проти 17 лютого імпровізований меморіал на місці вбивства Бориса Нємцова на Великому Москворецькому мосту знову зруйнували.

У січні 2016 року в СКР повідомили, що "справу Нємцова" розкрито, проте захист не погодилася з цим.

Наприкінці грудня слідство висунуло остаточні обвинувачення передбачуваному виконавцю вбивства Зауру Дадаєву. Також звинувачення пред'явили Анзору і Шагіту Губашевим, Темірлану Ескерханову і Хамзату Бахаєву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram