ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Компанія Кабаєвої отримала контроль над CNN у Росії

Вартість угоди не розкривається

Компанія Кабаєвої отримала контроль над CNN у Росії
Владимир Путин и Алина Кабаева
Фото: www.presstelegraf.ru

Російська група "Медіа Альянс" викупила російський портфель телеканалів Turner, який займався дистрибуцією і маркетингом каналів CNN, Cartoon Network і Boomerang у Росії.

Про це повідомляє РБК з посиланням на повідомлення компанії.

Вартість угоди не розкривається.

Про плани "Медиа Альянса" придбати активи Turner у Росії стало відомо наприкінці грудня минуло року. Американська компанія зважилася на продаж через поправки до закону про ЗМІ, що обмежують іноземний капітал у російських медіа часткою у 20%.

У компанії також говорили про плани продовжити показ CNN у Росії. "CNN далі вестиме мовлення в нашій країні у тому самому форматі відповідно до цінностей цього ЗМІ і відповідно до російського законодавства", - заявляла тоді вже колишній гендиректор "Медиа Альянса" Ольга Паскіна.

Наприкінці 2014 року CNN припинив роботу в Росії. У Turner пояснювали це рішення поправками, які заборонили рекламу на платних кабельних телеканалах. Канал технічно не міг відмовитися від реклами, передбаченої міжнародним мовленням. У березні минулого року Роскомнагляд видав структурам CNN International універсальну ліцензію на мовлення.

"Національна медіа група" була створена у 2008 році після об'єднання медійних активів банку "Россия" Юрія Ковальчука, СОГАЗу, "Сургутнефтегазу" і голови ради директорів "Северстали" Олексія Мордашова. НМГ управляє РЕН ТВ, "Пятым каналом", газетою "Известия", петербурзькою газетою Metro і радіостанцією "Русская служба новостей", а також володіє 25% "Первого канала" і 50% продюсерської студії Art Pictures Vision.

Головою ради директорів компанії є Аліна Кабаєва. У вересні 2014 року вона склала з себе повноваження депутата Держдуми РФ, щоб очолити медіахолдинг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram